071 403 3179

Voor al je vragen zijn wij beschikbaar!

Thuisadvies?

Maak vrijblijvend
een afspraak!

Een relaxfauteuil van Baalbergen

Kwaliteit en zitcomfort

Een relax fauteuil van Baalbergen moet aan onze eigen, hoge normen voldoen. Voor ons betekend dat een goed (aanpasbaar) zitcomfort, betrouwbare levering, ondersteuning door onze geselecteerde fabrikanten en langdurige nalevering van onderdelen .

Voor u betekend dat: een zorgeloos gebruik van uw relaxstoel !

Uitvoeringen

Er zijn diverse keuzemogelijkheden voor uw relaxstoel.

-vast of draaibaar.
Een vaste relax fauteuil staat met 4 pootjes stabiel op de vloer. Het geeft een wat klassiekere uitstraling. Mensen die hiervoor kiezen willen een robuuste relaxstoel die er zoveel mogelijk uitziet als een ‘gewone’ stoel. Wanneer u de fauteuil draaibaar kiest geeft dit direct een wat modernere look, en natuurlijk extra flexibiliteit. De voet van een draaifauteuil is zo ontworpen dat de fauteuil niet omvalt als u hem uitklapt. En dat dunne pootje waar hij op draait is écht stevig genoeg!

-handbediening of elektrisch.
De meest eenvoudige fauteuil heeft alleen metalen spiraalveertjes om rug en voetendeel te kunnen bewegen en weer in te trekken. U duwt tegen de rugleuning en deze gaat naar achteren terwijl tegelijkertijd de voetenbank uitklapt. Dit gaat niet traploos. Deze relaxstoel heeft vaak maar 2 posities. Het is goedkoop, maar omdat het niet flexibel is leveren wij deze uitvoeringen niet.

Een luxere vorm van handverstelling is d.m.v. een gasveer voor de rugleuning. Hierdoor is deze traploos in diverse posities te zetten waardoor u altijd een fijne houding kunt vinden. Het verstellen doet u bij deze uitvoering ook door lichaamsdruk (tegen de rugleuning). Voor de meeste mensen is dit goed te doen, maar heeft u weinig kracht in de handen, een problematische rug of u wilt gewoon een luxe relaxfauteuil is het beter om te kiezen voor een elektrische uitvoering.
Kiest u de relaxfauteuil elektrisch dan hoeft u slechts de knopjes te bedienen. Één motor, twee motoren en zelfs drie of meer geven u veel flexibiliteit in het kiezen van de juiste zithouding. De motoren werken op een lage spanning dus een relaxfauteuil die elektrisch werkt is absoluut 100% veilig.

-Overige opties.
Met talloze opties kun u de relaxstoel nog verder optuigen. We noemen bijvoorbeeld een verstelbare hoofdsteun, wijzigen van zithoogte of -diepte en een lendensteun. Voor een elektrische relaxfauteuil kan een accu heel handig zijn. Daarmee kan de stoel overal in de kamer staan en bewegen zónder netsnoer. Ook wel zo veilig wanneer u slecht ter been bent: u wilt toch niet struikelen over een elektrisch snoer.

Bekleding

De keuze voor de bekleding van uw relaxstoel bepaald ook het comfort en gebruiksgemak. Kiest u voor stof dan voelt dat wat warmer en zachter aan. Stof kan wat kwetsbaar zijn en gevoelig voor vervuiling. Met een stofprotectie behandeling kunt u het onderhoud van een stoffen relax fauteuil wat praktischer maken.

Leer daarentegen zal wat koeler en steviger aanvoelen. Het is meestal zeer slijtvast en vraagt minder onderhoud.

Zowel stof als leer is er in eindeloos veel soorten en kleuren. Wij kunnen u als relaxfauteuil specialist hier uiteraard alles over vertellen!

Prijsvoordeel

Baalbergen geeft u altijd een scherpe aanbieding. Daar hoeft u niet voor te onderhandelen. Wilt u vergelijken? U krijgt altijd eerst een offerte dus die kunt u naast een alternatief houden.

Baalbergen werkt door het concept ‘thuisbezoek’ tegen lage kosten. Een duur winkelpand ontbreekt immers en daar plukt u de vruchten van!