071 403 3179

Voor al je vragen zijn wij beschikbaar!

Thuisadvies?

Maak vrijblijvend
een afspraak!

Over onze onderhoudsmiddelen

Algemeen

Voor onze onderhoudsmiddelen werken wij samen met het Nederlandse ‘Oranje BV’. Een bekende naam op het gebied van leer- en stofonderhoud.
Op onze website vindt u de meest gebruikte producten voor het onderhoud van leren stoelen en stoffen stoelen. Wij hebben dit meestal op voorraad. Zoekt u iets anders, of twijfelt u wat u nodig heeft om uw stoel te behandelen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Leren stoel onderhouden

Het onderhoud van leren stoelen is afhankelijk van het soort leer. Het is dus niet verstandig om uw fauteuil zomaar met een algemeen middeltje te behandelen. Past u vooral op met opgeruwd leer, suède, nubuck, gewaxed of geolied leer. Het meest verkochte leer in Nederland is overigens van het type ‘beschermd (afgedekt) leer’. Op onze site bij ‘VRAGEN’ leest u alles om uw leren stoel te onderhouden.

Wilt u uw nieuwe aankoop door ons laten onderhouden? Dat kan. Voor lederen fauteuils nemen wij u het jaarlijks (of halfjaarlijks) onderhoud uit handen. Wij komen bij u thuis en poetsen het leer weer netjes schoon, waarna weer een protectie laag wordt aangebracht. We brengen zelf het juiste onderhoudsmiddel mee. Geen omkijken meer naar dus! Vraag naar de mogelijkheden en de kosten.

Stoffen stoel onderhouden

Bij stof zijn zo mogelijk nog meer varianten dan bij leer. Hier verschillen niet alleen de soorten weefsels (hoe is een stof gemaakt) maar ook de samenstelling (welke garens zijn gebruikt). Stof voelt warm en zacht, en ademt (er kan heel makkelijk lucht door het textiele weefsel heen). Door deze open structuur is stof een minder praktische bekleding dan leer. Onderhoud is dus ook iets lastiger.

Zeker bij stof geldt: voorkomen is beter dan genezen. Begin uw nieuwe aankoop te beschermen met een textiel protector. Dit werkt water- en vuilafstotend. Met een bijpassende textiel cleaner spray kunt u kwetsbare delen regelmatig opfrissen. Voor uitgebreide uitleg en tips kijk op deze site bij ‘VRAGEN’.